Friday, May 18, 2012

Filme, filme noi: Secretele Răzbunătorilor

The Avengers a depăşit deja un miliard de dolari încasări, deşi nu are nici măcar trei săptămâni de la lansare. Nici n-am mai stat să socotim marele număr de recorduri bătute de această producţie Marvel care îi reuneşte pe câţiva dintre cei mai populari supereroi ai tuturor timpurilor. Putem să lăsăm cifrele deoparte (ele oricum vor creşte, The Avengers având şanse să devină al treilea cel mai popular film din toate timpurile) şi să ne ocupăm de detalii mai puţin cunoscute legate de producţia lui Joss Whedon.

Chiar zilele trecute aflam la cât s-ar fi ridicat daunele dacă Chitauri, armata lui Loki, chiar s-ar fi dezlănţuit asupra insulei Manhattan. Se pare că "nota de plată" s-ar fi ridicat la nu mai puţin de 160 de miliarde de dolari, au aflat cei de la The Hollywood Reporter după ce au apelat la o companie specializată în evaluarea daunelor provocate de dezastre. Spre comparaţie, tsunamiul din Japonia a costat 122 de miliarde de dolari, uraganul Katrina 90, iar atentatele de la 11 septembrie 83 de miliarde de dolari.

Schimbăm foaia pentru a-ţi spune detalii despre ceea ce ar fi putut fi cel mai emoţionant moment din film: conform declaraţiilor sale, Joss Whedon aruncase în scenariu şi o reîîntâlnire, după aproximativ şapte decenii, între Căpitanul America şi iubita sa Peggy Carter (interpretată în Primul Răzbunător de Hayley Atwell), numai că aceasta ar fi încetinit ritmul Răzbunătorilor şi, cum durata filmului era deja prea lungă, a decis să renunţe la acest fragment. Cine ştie, poate că momentul va fi inclus în sequelul căpitanului, a cărui lansare a fost programată deja pentru începutul lui aprilie 2014.

Dezvăluirea de mai sus nu ar trebui să te mire, pentru că de fapt Căpitanul America apărea mult mai mult în Răzbunătorii decât ai putut vedea pe ecran. Prima versiune a filmului avea peste trei ore şi jumătatea de oră suplimentară se concentra în mare parte pe experienţele supereroului interpretat de Chris Evans, despre care Joss Whedon a spus că este preferatul său din întreaga echipă. La premiera filmului, nouă ni s-a părut că forţosul căpitan este cel anost dintre personaje şi, iată, tocmai ne-am explicat de ce.

Un alt detaliu interesant: Samuel L. Jackson este al doilea actor care interpretează acelaşi supererou în cinci filme diferite. Primul este Hugh Jackman, care l-a interpretat pe Wolverine în trilogia X-Men, în spin off-ul propriu şi personal, dar şi în reboot-ul X-Men: First Class. Cei doi actori vor fi la egalitate doi ani de acum înainte, căci Jackman se pregăteşte să apară în continuarea The Wolverine, dar sunt toate şansele ca Jackson să câştige bătălia: actorul a semnat pentru nu mai puţin de nouă producţii Marvel.

În următoarele filme s-ar putea să vezi supereroi cunoscuţi din alte francize. Poate că Marvel a pierdut drepturile pentru Spider-Man (acum sunt la Sony Pictures, care lansează The Amazing Spider-Man în curând) şi Cei patru fantastici (plecaţi la Fox), dar compania intenţionează o recuperare a drepturilor, ceea ce înseamnă că în viitor chimia Răzbunătorilor ar putea deveni şi mai interesantă. Până atunci, află că The Avengers 2 ar putea beneficia de o mai mare cantitate de estrogen: Joss Whedon a declarat că vrea mai multe supereroine în sequel.

Pentru premiera americană a mai fost realizată o secvenţă: răzbunătorii mâncând shaorma! Lansările din celelalte ţări nu au avut parte de ea, dar pentru România puteau face o excepţie, la cât de populară e shaorma pe la noi.

No comments:

Post a Comment