Friday, May 18, 2012

Filme, Filme noi : Robert Downey Jr., 53 de milioane din încasările lui The Avengers

Succesul fulminant al lui The Avengers în toată lumea - pelicula a trecut recent bariera de un miliard de dolari şi ameninţă prima jumătate a topului filmelor cu cele mai bune încasări din toate timpurile – este pe cale să îi rotunjească veniturile lui Robert Downey Jr. cu aproximativ 50 de milioane de dolari, scrie The Hollywood Reporter.

Se pare că actorul şi-a renegociat contractul după succesul primului film Iron Man (ce a obţinut 585 de milioane de dolari global) iar noile clauze introduse fac ca acestuia să îi revină o cotă parte din profitul oricărui viitor film în care apare supereroul pe care îl interpretează. Este vorba de 5 până la 7 procente din încasările totale ale filmului, ceea ce duce suma pe care ar urma să o primească Downey Jr. din blockbuster-ul The Avengers la aproximativ 50 de milioane de dolari.

Ceilalţi colegi ai săi de platou nu sunt la fel de norocoşi. Samuel L. Jackson şi Scarlett Johansson vor primi între 4 şi 6 milioane de dolari fiecare, în timp ce Chris Hemsworth, Chris Evans, Jeremy Renner şi Mark Ruffalo se vor alege cu sume cuprinse între 2 şi 3 milioane.

În fericita situaţie a lui Robert Downey Jr. s-au mai aflat anterior şi Johnny Depp, care a primit 250 de milioane din succesul la box-office al celor patru filme Piraţii din Caraibe, dar şi Michael Bay, care a intrat în posesia a 89 de milioane din încasările totale ale filmelor Transformers. Jack Nicholson a băgat în buzunar 60 de milioane de dolari în de pe urma filmului Batman din 1989, iar Tom Cruise a încasat în aceeiaşi termeni amintiţi mai sus, peste 70 de milioane de dolari în fiecare din primele sale apariţii în seria Mission: Impossible.

No comments:

Post a Comment